ליצור מחדש את האווירה שבה חיו שרלוק הולמס, ברנרד שואו ולורנס אוליביה די קל. הסיגנון האנגלי מתאים לא רק לבית כפרי המרווח או אחוזה, אלא גם לדירות רגילות. החשוב מכל הוא לדעת לעקוב אחר העקרונות הבסיסיים: שמרנות, ביתיות ואלגנטיות. יש לזכור שהסגנון נוצר לפני זמן רב, ולכן פריטים אותנטיים ומסורתיים – שטיח מיושן, מראה או תמונה עם מסגרת ברונזה- ידגישו את המקורות של הסיגנון.
אם מדובר בבית, אז בדרך כלל מסדרון או מבואה הם אלה שיקבלו את פניכם לפני כניסה לחלל הראשי של הבית וכמובן שלא נוכל נוותר על נוכחות של קמין פחם או חשמלי בחלל הסלון. תכונה לא פחות חשובה היא- ספריה. כשעומדת בפנינו הבחירה בין חומרים אופנתיים לבין חומרים טבעיים, נעדיף להשתמש בעץ ואבן. את פרקט העץ ניתן להמיר באריחי קרמיקה דמוי עץ, וקירות ניתן לחפות עם טפטים בעלי פסים אנכיים, לצבוע באחד מהצבעים: חום, חלבי, אדמדם או צהבהב גווני ולחלופין, גוני אדמה או לחפות עם פנלים.
הריהוט ממלא תפקיד חשוב מאוד בעיצוב החלל בסיגנון אנגלי: ספות צ'סטרפילד, ספריה ,כורסאות נצרים קלועות, שידות, שולחן כתיבה, עגלת תה, מזנון, שעון רצפה עומד ופריטים מיושנים אחרים. בניגוד לריהוט הממלא תפקיד חשוב בעיצוב החלל לנברשת יש תפקיד עזר בלבד ואילו מנורת קיר דו-קנית, מנורת רצפה ומנורת שולחן משמשות בתור התאורה הראשית והפונקציונלית של החדר.
החללים תמיד יהיו שופעי טקסטיל – שטיחים גדולים ומכובדים, וילונות שופעים וכבדים, מפות שולחן ארוכות עד הרצפה וכמובן שמיכות טלאים.
ופרטי נוי דקורטיבים וקטנים- ניתן לשלב ירושות משפחתיות, תיבות, צינורות עישון ומקטרות, מזכרות, כאילו הובאו מן הקולוניות. בבית אנגלי לעולם לא תראו מדפים ושולחנות ריקים: על כל משטח אופקי תמיד ימצאו פריטים נוסטלגיים ויקרים לליבם של בעלי הבית.
הסגנון החל להתפתח בתור סגנון עיצוב פנים בתקופת השלטון של המלך
ג'ורג' (החצי הראשון של המאה ה-VIII).
ההשפעה הבולטת של רומא העתיקה ויוון, אבל בסגנון ויקטוריאני – התכונות שפותחו בשנים 1837-1901 העיקריות שלה – הצליח לשלב טירות אצולה יוקרה עם המגמות האחרונות,הביא את ההתפתחות המהירה של תעשייה.
התכונות של חלל הפנים, המעוצב בסגנון האנגלי:
● רהיטים יפים, ספות וכורסאות נוחות עם ריפודים עשויים מחומרים טבעיים, וכמו כן ריהוט עשוי מעץ מלא.
● שילוב עץ מגולף בתור חיפוי קירות, תקרה או רהיטים.
● טפטים עם הדפסים אופייניים, פרחוניים, פסים אנכיים, משבצות,פייזלי. לעיתים קרובות משמשים לריפוד
רהיטים, טפטים ווילונות.
● קמין וספריה. אפילו בעיצוב של דירה קטנה יש למצוא מקום לקמין וספריה.
על מנת לעצב את החלל בסגנון אנגלי נהוג להשתמש בכמה חומרים. במקום הראשון- פנלים מעץ. ניתן להשתמש בהם בתור חיפוי קיר מלאים או חלקיים, למשל רק בשליש תחתון. בנוסף, נפוץ מאוד השימוש בכרכובים, עמודים, קונסולות ושיפולים. מקובל לצבוע אותם באותו צבע של הקירות. אך לפעמים, להפך להדגיש אותם על מנת ליצור הפרדה חזותית של החלל; לעיצוב אזורי קיר ללא חיפוי נשתמש בצבע מט או טפטים עבים ויקרים בצבעים אחידים, או פסים דקים, או בעלי קישוט מורכב.
בחלל הפנים האנגלי ישנם שני סגנונות עיצוב תקרה מקובלים: בהיר מעוטר באלמנטים של טיח או עץ או קורות צולבים. אלמנט חובה בחלל היא נברשת מסיבית.
פרקט לכל סוגיו היא האופציה הטובה ביותר לחיפוי רצפה בעיצוב הפנים האנגלי. מעליו ניתן לשים שטיח בהיר ממוצא מזרחי.
אוהדי הסגנון האנגלי יצטרכו לוותר על מסגרות פלסטיק לחלונות מכיוון שאלו יהיו עשויים ממסגרות עץ באיכות גבוהה. עיצוב הפנים של החלונות יעוצב בכרכובים מעוקלים וילונות עשירים שופעים ועבים בצבעי אדום, ארגן או ירוק ואותם ניתן להשלים עם וילונות שוליים וגדילים.
הדלתות צריכות להיות חזקות ויציבות. יש לתת עדיפות לעצים מזנים יקרים בגוונים כהים ואצילים.
כאשר מעצבים את כל הבית בסגנון האנגלי, יש לזכור לתת תשומת לב למדרגות קלסיות שמובילות לקומה השנייה. התכונות הבולטות של המדרגות האלה הם עמודים מגולפים ומעקות שעשויים בצורה קפדנית אך אלגנטית.
עיצוב חלל בסגנון האנגלי- זוהי בעצם הבחירה האופטימלית לאלו מאיתנו המעריכים ריהוט איכותי .כאן בהחלט יש מקום לריבוי רהיטים וכפי שאופייני לריהוט קולוניאלי הוא יהיה מסיבי עשוי מעצי מהגוני, טיק או פורניר של עצים טרופיים. ולכן אנו נעדיף רהיטים איכותיים שישמשו אותנו לתקופה ארוכה. על מנת ליצור את האווירה המתאימה בסלון נבחר להשתמש בספות צ'סטרפילד,קמינים, כסאות איכותיים, כורסאות נצרים קלועות, שידות, שולחנות גדולים לארוחות משפחתיות, עגלות תה קטנים, ארונות איתנים ומסיביים, קומודות וספריות.
הייחודיות של העיצוב בסגנון האנגלי היא בריהוט המרופד שראוי לציון נוחות מכיוון שהוא מבוסס איכותי ובעל ואלגנטי. הריפוד יכול להיות מעור טבעי או מטקסטיל מאוד איכותי. ואילו בחדר שינה האלמנט המרכזי הוא כמובן מיטה מסיבית עשויה מעץ מלא שמעליה יש חופה עשויה מבד פורטרט עבה.
כשמעצבים חלל בסיגנון אנגלי ההעדפה תהיה לצבעים כהים מעורבים עם טרקוטה או אוקר. כאשר רוצים ליצור נקודות מיקוד נעזר בירוק כהה רווי גוונים של בורדו.
האנגלים השמרניים אוהבים תאורת דמדומים קלילה. נורות פלורסנט אינן מתאימות לחללים אריסטוקרטים. הפתרון הטוב ביותר אלה הם מנורות רצפה עם אהילי טקסטיל. במקרים חגיגיים מדליקים נברשות קלאסיות עם אלמנטים של ברונזה וקריסטל.
ופנסים אנגליים מסורתיים יהפכו לקישוט המסוגנן ביותר של המבואה, מסדרון, או גרם מדרגות.
אלמנטים דקורטיביים
בתפקידם של אלמנטים דקורטיביים בתבנית האנגלית הם הדברים הבאים: פורטרטים, שטיחי קיר, ציורים או מראות במסגרות עץ מסיביות;תצלומים, דיוקנאות, ירושה;אספנות נדירות; ספרים ישנים; פמוטים ותשמישי קדושה (פמוטים מרובי קנים).
ספוג באריסטוקרטיה אצילית, סגנון הפנים האנגלי תמיד מכובד על ידי אלה מעריכים נוחות, נחמדות ומסורות משפחתיות. ואיכות ללא דופי של החומרים המשמשים עושה את זה רלוונטי במיוחד עבור אנשים פרגמטי ואניני טעם.