נהוג לקרוא לעיצוב זה גם סגנון הארמון. כשהוא נכנס לאופנה בתקופתו של נפוליאון בונפרטה, הוא גילם ניצחון והצלחה מזהירה. שאפתני, גאה ומפואר, כך נתפס ה"חותם" של הסגנון הזה בעיצוב. מאפייני הסגנון העיצובי כוללים תקרה צבועה רצפה מעוצבת, ריהוט אצילי המסודר לפי כללי נימוסים מיוחדים של הארמון- מראות גדולות, עיטורים בצורת פריטי צבא (מגן, זרי דפנה, שריון, חרבות, חרבות). חומרי גלם מקובלים – עץ אצילי, אריחים מלוטשים, בדים יקרים וכבדים. חל איסור מוחלט להשתמש בפלסטיק, אבן גלם, טפט נייר.
תקרות גבוהות, עם ציורים ומדליונים, הקירות מכוסים טיח. על המרזבים יש דמויות של ניקה יוונית עתיקה ויקטוריה הרומית, קשתות וחצים, כוכבים בעלי שמונה צלעות, סמלים ואלמנטים של הראלדריה. ריין לבן, זהב, אמטיסט או צבע ספיר. רהיטי עץ מאותו גזע, מונומנטליים, עם קווי מתאר מפוארים.
שולחן עגול זהו פריט חובה עם רגל מגולפת, עם שיבוץ אבנים כלשהם, ארונות זכוכית שבהם מוצגים סטי פורצלן, כלי נגינה בלעדיים, העתקים של חפצים עתיקים. של טקסטיל, רק שטיחים, שטיחים, סגול או יין שבילים צבעוניים, ריפוד רהיטים, וילונות וילונות מותר. התאורה מסופקת על ידי נברשות ענקיות מנורות מעוצבות מנורות עתיקות. ספציפיות – דיוקנאות גדולים של אבות ומשקי בית בתחפושות המתאימים לעידן.
הסגנון האימפריאלי נולד בצרפת בתקופת שלטונו של נפוליאון בונפרטה, היה שיאו של הקלאסיציזם. מתורגם מצרפתית, "האימפריה" פירושה "אימפריה", ושם זה מאפיין את הכיוון הזה, כמו גם אפשרי. יוקרתית הקיסרי, פאר ואת החגיגיות – את המאפיינים הייחודיים של סגנון זה בפנים.
1. הקפדה על סימטריה
2. דיוק אומנותי
3. חדר אורחים חגיגי (סלון)
4. מונומנטליות
5. שפע של אלמנטים דקורטיביים
הסגנון האימפריאלי מתאים לחללים גדולים ומרווחים עם חלונות גדולים ותקרות גבוהות. בספק אם נתקל בסגנון זה בדירות קטנות וצפופות, מכיוון שהם לא יוכלו להעביר את התחושה של הזוהר, פאר והגדולה שמלכתחילה קיימים בסגנון.
הסגנון האימפריאלי מקנה לחלל רשמיות ובו בזמן חגיגיות ולכן לרב ישמש לעיצוב משרדים של בכירים,תיאטרונים,מוסדות ממשלתיים,ומוסדות אחרים.
● חיפוי רצפה- זה יכול להיות פרקט או אחד מסוגי עץ אחרים עם דפוס מורכב, אריחים מאבן, שיש או פסיפס.
● קירות- תמיד היו מקושטים במשי ורקמת זהב אך בחללים המודרניים נבחין כיום בטפטים בעלי מרקם המדמה בד
עשיר.
● תקרות- צובעים בלבן מסורתי או צבע שנהב.
● רהיטים- מסיביים וכבדים, עם דקור מיוחד שמיוצר מזני עצים יקרים ואיכותיים (אגוז, מהגוני, קרליאן
ליבנה).
● צבע- ניתן להשתמש בצבעים עשירים ולשלב צבעים בגוונים רגועים עם אלמנטים דמוי זהב.
הגימורים והרהיטים צריכים להעניק לחלל שיק וליצור אווירה מכובדת ומפוארת. יתכן ועל מנת לייצר אווירה זו נצטרך לוותר על נוחות והרהיטים לא יהיו נוחים במיוחד.מאוד נפוץ להשתמש באלמנטים של חיות מיתולוגיות בדקור של אמנטיים אדרכליים.
פריט חשוב לא פחות מהריהוט והגימורים הוא דקור בסגנון זה. הדקור הוא זה שמקנה את המראה המוגמר לחלל. אלמנטים של דקור גם הם צריכים להיות תואמים הסגנון האימפריאלי ולהיות בניחוח יוקרה ופאר. אלה יכולים להיות פריטים כגון: תיבות או פמוטים עשויים משיש, כסף או ציפוי זהב; מראות מסגרות ברונזה מסיביות או ציפוי זהב; כלים עשויים מפורצלן עדין; שעון מעץ או ברונזה; תמונות עם מסגרות זהב; אגרטלים מחומרים אחרים; פסלים אתניים.
בדרך כלל הנושאים שיוצגו על גבי התמונות יהיו סצנות קרב או מאורעות היסטוריים חשובים. גופי תאורה אופיניים לעיצוב החלל האימפריאלי הן נברשות קריסטל או מנורות קיר עם פמוטים מברונזה או דמוי נרות.
החלונות בחדרים כאלה מעוטרים בכרכובים של ברזל יצוק, וילונות מבדים קלים ועליהם וילונות כבדים מרובי שכבות עם וילונות קצרים עליונים, קפלים רחבים, למברקינים, גדילים ופרינג '. הצבעים הרלוונטים לוילונות אלו הם צבע סגול עם גימור זהב, אשר יתאים גוונים האימפריאלי.
חגיגיות והפאר של הסגנון האימפריאלי מתאימות לחללים שצריכים להיות מכובדים: מגורי פוליטיקאים, משרדים של מנהלי הבנקים, מנהלים בכירים בחברות, מלונות יוקרה.