שלום לכולם , שמי לובה ברשי ואני מומחית בהום סטיילינג (בעברית: הלבשת בתים) כזה שיוצר בכל בית את האפקט הוואו!!!
ברגע שהחלטת על כמה שינויים בבית בביתך, עד מהרה את מבינה שלא תסתדרי ללא סיוע וייעוץ מקצועי.
את מתחילה בחיפוש אחר השירותים הנדרשים, ומגלה שישנם בעלי מקצוע שמגדירים עצמם בתור מעצבי פנים ואחרים בתור מומחי הום סטיילינג. ושוב עולות השאלות, מה ההבדלים ביניהם? ואת מי מהם אני צריכה?
לרוב מתבלבלים בין מעצבי פנים ומומחי הום סטיילינג, אך שני המושגים לחלוטין לא ברי החלפה. נכון שישנם קווי דמיון רבים בין המקצועות, אולם ישנם גם חילוקי דעות היכן עובר הגבול ביניהם.
בעצם, יש לא מעט הבדלים בין המקצועות – חלקם שוליים וחלקם מהותיים. כאשר הינך עומדת בפני קבלת החלטה באשר לסיוע שאת צריכה כדי לבצע שינויים בביתך, הבנת ההבדלים הללו – השכלה, תעודות, שירותים שהם נותנים ומיהם לקוחותיהם, תסייע בידך את ההחלטה הנכונה בבחירת אותו בעל מקצוע.
כמו כן, אין להתעלם מהעובדה כי מבחינת פערי העלויות, ההבדל הוא מהותי ביותר.
השכלה: מבחינת פרקטיקה, מומחי הום סטיילינג אינם מחויבים באופן רשמי לסיים בית ספר כלשהו. זאת כי הם בראש ובראשונה ממוקדים בפן האסתטי, ואינם עוסקים בשיפוצים או שינויי מבנה. מומחה הום סטיילינג נכנס לתמונה אחרי שהשינויים המבניים והשיפוצים כבר הסתיימו, והוא בא להתמקד בנראות החלל. הרבה מומחי הום סטיילינג מקצועיים הינם לרוב בעלי תארים אקדמיים בתחומים הרלוונטיים, אך, כאמור, אין זה חובה.
תעודות: למרות שאין דרישה להשכלה רלוונטית בתחום, על מנת להיות מומחה בהום סטיילינג, ישנם מגוון קורסים ותוכנות ייעודיות. הקורסים הללו מתמקדים לרוב בלימוד צבע, בד, תוכניות בתים, תכנון חללים, סוגי רהיטים ועוד.
מה הם עושים: מומחי הום סטיילינג מיומנים בעיצוב ויזואלי של חללים. הם יכולים לסייע ללקוחות לקבל החלטות על סגנון העיצוב של החלל, לבחור פלטת צבעים, לקנות רהיטים ואביזרים שונים אשר יהיו מותאמים עיצובית.
במקרים לא מעטים קורה כי מומחי הום סטיילינג אף מציעים לרענן את מראה החללים הקיימים באמצעות שדרוג או חידוש כדי להביא לקו עיצובי אחיד ו/או מתאים לזה שטופל.
– עם מי הם עובדים: מומחי הום סטיילינג לרוב אינם עובדים עם קבלנים או אדריכלים, זאת מכיוון הם ניגשים לעבודתם לאחר שמרבית עבודות הבנייה כבר הסתיימו. הם כן עובדים בעיקר עם יצרני רהיטים, רפדים, ומומחי תעשייה אחרים. לרוב, יתנהלו ישירות מול המזמינים, בעלי החללים עצמם.
ההחלטה את מי להעסיק תלויה בצרכי הלקוחה. אם דרושים שינויים מבניים (כגון: הורדת קירות, העברת אינסטלציה או חשמל, הוספת חלונות חדשים או דלתות ועוד) אזי הבחירה במעצב פנים היא הבחירה הנכונה. מצד שני, אם שינויים מבניים אינם נדרשים, אבל את כן זקוקה לעזרה אסתטית – קבלת החלטה על סגנון העיצובי, בחירת טפטים לקירות, בחירת צבע ועבודות גמר שונות כגון: גימור חלונות, בחירת תאורה ואקססוריז – מומחה בהום סטיילינג יעשה את העבודה.
למרות שבחירת איש המקצוע תלויה בעיקר ביכולותיו ולא בהגדרת תפקידו, לא מעט מעצבי פנים רכשו ניסיון דווקא בתחום ההום סטיילינג. וכמו כן ישנם גם הרבה מומחי הום סטיילינג אשר קיבלו ניסיון רב מעבודה משותפת עם קבלני שיפוצים, ומסוגלים לעבוד בדיוק כמו מעצבי פנים.
לסיכום, אם מעצבי פנים מתאימים יותר לעסוק בשינויים תכנוניים ומבניים, הרי שמומחי הום סטיילינג יטפלו בעבודות גמר אסתטיות. אל תחששי לחצות גבולות ולהעסיק מומחה הום סטיילינג בעל מוניטין בעיצוב פנים, או מעצב פנים עם ניסיון בהום סטיילינג, כל עוד הניסיון שלהם בתחום מוכח ויש בעברם מגוון פרויקטים שביצעו.
במקרים רבים מסתייעים מעצבי פנים רבים בעצמם במומחי הום סטיילינג, בעיקר שזה נוגע לעיצוב חללים חדשים, וזאת כדי להגיע לרמה עיצובית גבוהה תוך הפעלת מוח עיצובי נוסף להשגת המטרה.
על עצמי אוכל לומר שכמומחית בהום סטיילינג, אני מתחילה לעבוד רק לאחר תשאול ובירור צרכי הלקוחות, הבנתי סגנונות אותם הם אוהבים והתקציב שעל הפרק, אותו הם מייעדים לעיצוב ולהלבשת החלל.
על מנת להתאים את שירותי לכל לקוח, יצרתי חבילות שירות ספציפיות ומדויקות.
להלן פירוט החבילות שאני מציעה.
אם לאחר קריאת המאמר הבנת שהנך זקוקה לשירותי מומחה בהום סטיילינג, צרי עמי קשר ולא תתאכזבי.
“כל הזכויות שמורות”